Categorieën
Uncategorized

Update 1 uit Bangladesh: Werkbezoek van Ria

In april van 2022 heeft Ria, de voorzitter van Stichting PhySCI, een uitgebreid werkbezoek gedaan bij haar stichting in Bangladesh. Een spannend moment voor haar omdat ze door Corona haar jaarlijkse bezoek al tijden had moeten uitstellen. Extra spannend omdat, sinds AFETO samenwerkt met PhySCI, er drie nieuwe medewerkers zijn in Bangladesh; De onderwijzers die intern bij de stichting lesgeven aan kinderen die niet naar het regulier onderwijs kunnen. Hoog tijd dus om een bezoek te brengen! Lees hieronder haar blog…

“Op weg naar het dagcentrum zag ik al van heinde en verre het mooie nieuwe gebouw schitteren aan de horizon. Foto’s ervan genoeg gezien, maar nu in het echt was het toch wel heel bijzonder.

Het is prachtig, licht, mooie kleuren zijn gebruikt, de ruimtes voor de kinderen zijn ruim en comfortabel, een prachtige tuin, speeltuin, de snoezel ruimte was in aanleg aanwezig maar de materialen moesten we nog aansluiten, gaten boren in de muren enzo. Echt geweldig om in het echt door het hele pand te lopen en mijn ogen uit te kijken.  Natuurlijk is vooral ook het weerzien met de kinderen het mooiste. Dat zijn er hier echt veel.”

“Ook is hier nieuwe staf, drie onderwijzers, een kok en de bewaker met zijn vrouw. Voor kennismaking met elkaar hebben we goed de tijd genomen op de eerste dag maar ook alle dagen erna in de samenwerking met elkaar tijdens de dagprogramma ’s en erna tijdens de trainingen.

Trainingen geef ik altijd op verzoek en de staf is heel leergiering, erg actief en gemotiveerd om te leren of hun handelen te verbeteren bij problemen waar ze tegenaan lopen. Zelf zie ik een groei in hun vaardigheden en kennis en dat is heel positief om te merken. De nieuwe staf is wat mij betreft goed gekeurd want ze zijn helemaal top, gemotiveerd en enthousiast.”

“De nieuwe onderwijzers, gesponsord door Stichting AFETO zijn zo bekwaam. Een jongetje heeft al met zijn rechterhand leren schrijven in een korte tijd. Het programma is echt een verbetering want er wordt nu gewerkt aan schoolse vaardigheden. Letters, cijfers, schrijven, rekenen, tekenen en versjes leren. Versjes leren doen ze nog veel op school in Bangladesh. Ze hebben nu ook geleerd hoe de materialen in te zetten voor kinderen met een beperking. Die kunnen immers niet altijd hun handen goed gebruiken. Of hebben het nodig in de statafel te staan, elke dag. De onderwijzers zijn netjes op  hun lokalen en op de materialen . Ik werd er blij van. Wat echter belangrijker is: de kinderen worden er blij van.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s