Categorieën
Uncategorized

Stichting Samenthuis; een lach op je gezicht!

Brengt dit niet een lach op jouw gezicht! Bij de jongeren van Samenthuis in elk geval wel! De donateurs van Afeto hebben meegeholpen aan deze actie!

Stichting Samenthuis (www.samenthuiszijn.nl) is een ouderinitiatief opgericht voor jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het doel van de stichting is om deze jongeren op een fijne, volwaardige en zo duurzaam mogelijke manier deel te laten nemen aan de maatschappij.

Dit is gerealiseerd door een kleinschalige, levensloopbestendige woonvorm te realiseren, midden in de maatschappelijke omgeving van het Brabantse dorp Udenhout, rustig gelegen, maar op loopafstand van de gezellige dorpskern.

Waar gewoonlijk je kinderen, als ze volwassen worden, “uitvliegen” voor zelfstandige deelname aan de maatschappij, is dat voor deze jongeren een heel ander verhaal. Gelukkig hebben de ouders daar een mooie oplossing voor gevonden; een kleinschalige woonvorm in Udenhout, die voelt als een thuis!


In Januari 2020 is het Samenthuis-huis in gebruik genomen. Ondanks uitdagingen vanwege de pandemie hebben de 6 huidige bewoners inmiddels een heel fijn “Thuis” gekregen en daar zijn we enorm trots op!

Naast de dagelijkse zorg is ontspanning ook van groot belang. Het gaat dan om ontspanning, beleving en het stimuleren van de zintuigen waarbij rekening wordt gehouden met de manier waarop de bewoners prikkels  kunnen verwerken. Zo krijgen zij een prettige dag! Afeto zal in de vorm van een éénmalige donatie helpen om dit mogelijk te maken. De donatie zal worden aangewend om activiteiten voor de bewoners te organiseren die passen bij hun niveau. Deze activiteiten bestaan o.a. uit een ontmoeting met een muzikant of bijvoorbeeld een ontmoeting met miMakker  (www.mimakkkus.nl). MiMakker maakt contact met de bewoners voor wie taal niet toereikend is, met als doel hen te ondersteunen bij hun welbevinden waarbij de bewoner zelf de regie houdt. Dit resulteert in onder meer alertheid, levendigheid, plezier en ontspanning bij de bewoners. Brengt dit ook niet een lach op jouw gezicht?

Help Afeto door donateur te worden. We hebben jullie steun hard nodig. Zoek contact met ons via het contact formulier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s