Categorieën
Uncategorized

Herfst update 3 Bangladesh

Dinjapur

In Dinajpur wordt het nieuwe gebouw volop gebruikt. In de grote zaal boven komen de ouders en kinderen regelmatig bijeen. De opkomst is goed. Er zijn veel nieuwe ouders die veel interesse tonen. Er wordt gesproken over gezondheidsbevordering van de kinderen, hygiëne, therapie, ontwikkeling, educatie, hulpmiddelen en medicijngebruik. Ook wordt de zorg die geboden wordt geëvalueerd en kunnen ouders hun zegje doen en vragen stellen. Het is verbindend en zinvol. 

In de klassen maken de kinderen vorderingen en/of genieten ze van gevarieerde activiteiten. Van heinde en ver komen er steeds nieuwe aanmeldingen. Zoals het meisje Annapura. Zij komt van ver, voorop bij haar vader op de brommer, want ze woont 25 km ver weg. Nu ze het dagcentrum bezoekt maakt ze veel vorderingen en haar ouders zijn tevreden en sturen ook andere ouders met hun kinderen door. Dat is de beste reclame. 

Mymensingh

Ook in Mymensingh wordt goed gewerkt. In april hebben we bedacht dat we zelf borstfixaties wilden maken. Inmiddels hebben ze dat gedaan. Ria is als leidinggevende kritisch; ze mist nog de klipjes aan de voorkant, dus helemaal goed is het nog niet, maar er is iets en daar kunnen ze nog aan verbeteren. Tijdens Ria haar verblijf zal ze ook aandacht besteden aan het inventariseren en aanmeten van de hulpmiddelen. 

Shamiul Shamiul is 3 jaar oud. Hij maakte als baby geen normale ontwikkeling door vanwege een hersenbeschadiging. Op een dag hoorde moeder van de CP daycare in Mymensingh en in 2021 kwam Shamiul. Eerst kon hij zijn handen niet gebruiken, niet staan of lopen. We gaven hem een speciaal houten stoeltje voor thuis, oefeningen en we leerden zijn moeder hoe thuis te oefenen.

Zijn moeder was heel energiek, kwam regelmatig naar ons centrum en oefende geweldig thuis. Shamiul kan nu spelen met zijn handen, zelf eten, staan en zelfstandig lopen. Het team is trots op het resultaat en dankbaar om met hem te mogen werken. Het verhaal van Shamiul is een voorbeeld dat mooi weergeeft hoe onze zorg bijdraagt aan het welzijn van de kinderen (en ouders). 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s