WAT IS AFETO?


Afeto geeft kinderen een eerlijke kans.

NEEM CONTACT OP!


Meer informatie? Een vraag? Wilt u steunen?

WORD DONATEUR!


Indien u interesse heeft om Afeto te steunen kunt u een donatie doen!

Nieuws


18 juni 2016:

Nieuw Project: Gezond eten in je kindertijd!

In Brazilië houdt men ook van lekker eten. Echter leren niet alle kinderen thuis wat gezond eten is, waarom het belangrijk is, en dat het ook nog eens erg lekker kan zijn. Afeto werkt daarom sinds kort samen met een instituut wat hierover les geeft. Tijdens deze workshops wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld fruit. De kinderen leren over de voordelen van verschillende vruchten en wat fruit nu eigenlijk gezond maakt. Schilderijen en tekeningen tonen de kenmerken van verschillende vruchten. Verder is er een fruitproeverij van verschillende vruchten. Er is geen betere besteding van de middag, dan te leren hoe belangrijk de consumptie van gezond eten is!21 januari 2016:

Hallo daar!

Het heeft even geduurd maar het eerste nieuws van Afeto is binnen. Ik ben al meer dan een week geleden aangekomen in het land van de mango´s, maar was nog niet bij Afeto geweest. De eerste week ben ik met Rosila naar een dorpje in de buurt geweest om daar oude bekenden op te zoeken.

De binnenkomst bij Afeto was rustig maar erg fijn. Vanwege een verbouwing (bekijk alle foto´s op Facebook) is het hier een rommel en zijn er weinig kinderen. Wel voelt het weer als in 2010, Afeto valt als een warme deken over je heen. Er zijn twee nieuwe dames die hier, samen met Rosila, de dagelijkse gang van zaken regelen, Valeria en Elayne. Elayne is moeder van één van de jongens die ik in 2010 Engelse les heb gegeven, en het is leuk om te zien hoe Afeto nu nog bijdraagt aan het bestaan van het hele gezin.

Deze week gaan we om tafel zitten met iedereen om het een en ander te bespreken over de plannen van 2016 en de jaren die komen. In ieder geval komt er binnenkort een Bazar van gedoneerde slippers, tassen en gemaakte flessen (zie foto´s op Facebook). De inkomsten hiervan vloeien terug naar Afeto en naar de moeders. Toch blijft Afeto afhankelijk van donaties uit Nederland. Help daarom onze stichting! We zijn tevens een ANBI, dus al je giften zijn aftrekbaar van de belasting! Heb je vragen? Stel ze via info@afeto.com

Bedankt en tot snel,

Peter


Even voorstellen:

1 december 1989 op de wereld gezet als Roland Burgerhout. Inmiddels 25 jaar en in een relatie met Heidi. We hebben een klein huisje in Rotterdam centrum waar je ons kunt vinden. Bel even want we zijn regelmatig op pad. Mijn bezigheden verschillen regelmatig maar toch zit er visie in: één zo'n element is zoveel mogelijk "samsam", daar zijn Nederlanders goed in en daar hebben de Brazilianen nu baat bij.

Sinds 8 maanden zet ik mij actief in voor Afeto. Op verzoek van de overige teamleden heb ik mij aangesloten. Zij waren op de hoogte van mijn interesse in deze 'charity'. Nu haal ik mijn energie ook uit het werken in (vrienden)teamverband. Zo komt er wel eens iets leuks op je pad.

Het benefietfeest was voor het team een geweldig vooruitzicht en is nu een prachtige herinnering die heeft bijgedragen aan Afeto's toekomst. Wij werken hard om evenementen als deze geregeld te herhalen. Jij een leuke dag en de armen een betere kans! Dat zien wij graag... Alleen maar winnaars!

Het verveelt nooit om je creativiteit te gebruiken voor het bedenken van nieuwe events. Het verkopen van producten of het neerzetten van een prestatie komt direct ten goede aan de stichting. Vaak worden wij hierin gesteund vanuit ons eigen netwerk. Die bouwen wij hiermee ook een beetje uit.

Tot nu zet ik mij in voor Afeto vanuit de gedachte dat alle beetjes bijdragen aan een betere wereld.
Door te geven word je juist een rijker mens! Ik zou graag oproepen tot meerdere handen, zodat we meer zaken kunnen oppakken en aanpakken. Als je onvoorwaardelijk geeft komt er misschien zomaar iets moois voor terug!


Gaan voor die Braziliaan!

Afgelopen maanden zijn de jongeren van de jeugdkerk van de protestante gemeente uit Maasdijk fanatiek aan de slag gegaan voor het goede doel. Zij hebben door middel van zelfbedachte acties zoveel mogelijk geld geprobeerd op te halen voor de kinderen van Afeto. De jongeren hebben zich onder andere in laten huren als oppas, er zijn losse bloemen en hele boeketten verkocht en er is een lege flessenactie geweest. De gemeenschap en alle anderen hebben de jongeren massaal gesteund door deel te nemen aan de acties van de jongeren. Het is ons een genoegen om te melden dat de jongeren door middel van hun creatieve acties 984,25 euro hebben opgehaald! We zijn super trots op de jongeren van de jeugdkerk dat zij zich zo intensief hebben ingezet voor de kinderen van Afeto.


Afeto bestaat al 15 jaar!

Al 15 jaar lang is het Afeto-huis een veilige haven voor heel veel kinderen in de sloppenwijk Vila Tamandaré, Recife. Wil jij meer weten over wat we doen, voor wie en wil je daar tevens bij meehelpen? Op 20 juni organiseren we een echt Braziliaans feestje. Inclusief het eten, de drankjes en de muziek die je daarbij mag verwachten! Alle inkomsten van deze avond komen natuurlijk ten goede aan de kinderen in Brasil! Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het H2otel. Geheel belangenloos wil het team van dit mooie hotel ons helpen om dit feest een succes te maken. Ben jij erbij? Meer informatie over de dingen die je kunt doen op deze dag volgen. Het wordt een leuk en druk programma! Like Afeto en we houden je op de hoogte!


Sponsorloop

Na de succesvolle sponsorloop van Jael, Wendy, Roland en Peter zijn we erg blij om jullie te melden dat we nog een loper gevonden hebben! Elles Oostdijk gaat namelijk op 12 april de Marathon van Rotterdam lopen! Ook zij zal zich inzetten voor de kids van Afeto in Brazilie! Bedankt Elles!


Bezoek Wendy

Onlangs heeft Wendy uit Nederland Afeto bezocht, klik hier om haar blog met haar ervaringen te lezen!